Jardins per a la salut: nou PID del GIBAF per al 2015

En la línia de treball sobre l’ aprenentatge-servei (APS) desenvolupada pel GIBAF en els darrers cinc anys, es va dissenyar  per al curs 2014-2015 un nou Projecte d’Innovació Docent (PID-2014)  amb el títol «Jardins per a la salut”: aprenentatge servei a Botànica farmacèutica», que recentment ha estat concedit pel Vicerectorat de Política Docent a través del PMID.

L’objectiu general és captar l’atenció i la implicació de l’estudiant des del primer dia en l’elaboració de forma col·laborativa d’un projecte comú que tingui una projecció social d’utilitat i servei a la comunitat (nou recurs divulgatiu pel públic en general) més enllà del que pot significar un treball de curs, centrat en el jardí de l’edifici històric de la UB. Complementàriament es cerca la motivació dels estudiants  a través de l’APS com a servei que doni resposta a necessitats reals de la societat com pot ser la protecció del medi ambient i la seva relació amb la salut i, també, en la conservació del patrimoni vegetal que ens és més proper.

Com a recurs bàsic s’usarà la pàgina Web de l’OSSMA de «Racons Verds», referit específicament al jardí mencionat abans, i des del punt de vista més tecnològic  s’utilitzaran els recursos que ens ofereix la pròpia universitat (Campusvirtual UB) i altres eines col·laboratives sense cost com ara Google Drive.

Cal remarcar el caràcter transversal que s’ha volgut donar donar a aquest projecte, d’una banda amb la col·laboració de l’OSSMA amb la participació del Dr. Óscar Marcos, expert mediambiental, i d’una altra amb l’assessorament  lingüístic de la Dra. Neus  Nogué, del Departament de Filologia Catalana de la UB juntament amb algun dels seus estudiants. Tots els integrants del PID s’han reunit avui 1 de desembre al Jardí de l’Edifici Històric en la primera sessió de treball tal i com es veu a la foto adjunta en aquesta notícia.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de NOTÍCIES i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *